mandag den 9. juli 2012

Bornholm, Bornholm, Bornholm...tra la la

Aller først tusind tak for kommentarerne til sidste indlæg. Det varmede, og jeg tror bestemt at det var det der gav os så fint vejr :O) he he

Ja så er vi vel hjemme igen :o) Det blev ikke mange stemningsbilleder, der kom på bloggen.... Der var nærmet ingen net på den ø :O) Men nu kommer der så lidt nu.


Billeder fra paradisbakkerne hvor vi gik en rute på ca. 6.5 km. Det var et så bakket og kuperet terræn, at turen tog lidt mere end 3 timer. Men flot det var det.


Vi kom også til Christians ø, eller det vil sige gemalen blev i sommerhuset sammen med Tilde (hunden), da der ikke må komme hunde over til øerne. Vi gik begge øer rundt. Selv om øerne ikke er så store, er der en masse at se på. Bestemt et besøg værd trods høj søgang. Jeg må lige indskyde, at jeg bestemt ikke er eller bliver en søulk :O)


Billederne ovenfor er fra Jons kapel og Blåskinsdalen. Vi har været på Bornholm før. Yngste og ældste kan bare ikke huske helt så meget af det, da det er 16 år siden. Vi har dog ikke været i Blåskinsdalen. Det kan bestemt anbefales. Der er utrolig flot og meget særpræget. Det minder lidt om en tur i et tropehus. Masser af bregner, efeu, en klukkende bæk og en masse kvidrende fugle. Vi gik af redningsstien fra Jons kapel mod Vang. På et tidspunkt kommer der en sten, der viser vej til dalen.


De næste billeder er lidt af det, vi også har set. Vi var i Ekkodalen, granitbrudet i Vang, Nylars rundkirke, Østerlars rundkirke, Gudhjem, Helligdoms klipperne, Hammershus, Pissebækken (et lille vandløb med Danmarks 3. højste vandfald)osv. Yngste fik prøvet Danmarks længste tovbane, som er hængt op ud over opalsøen på hammerodde. Farten kan komme op på ca 100 km, og man rammer vandet med omkring 40. Da han er pæn lang, landende han på vandet før andre gjorde. Og det med et mægtigt PLASK.(Se de 2 nederste billeder til højre)


Selv om vi har haft travlt med at se denne prægtige solskins ø (og jo.. vi havde solskin de fleste dag trods vejrprognoser), har der været tid til at hækle lidt. Ældste fik købt bomulds garn til endnu et tæppe, og jeg hæklede videre på mit evigheds-projekt (tæppe af 6-kanter)Tilde klarede også turen flot. Hun var lige i sit es, når vi var ude på de vildsomme ture. Bilturerne var dog lidt varme, så hun fik et tørklæde over sig :O)


Ingen ferie uden garnkøb. Denne var heller ingen undtagelse. I Rønne i en lille hyggelig garnbutik Strikkestâuan købte jeg garn til et bobletørklæde. Garnet er fra Strikkefryd.dk (også bornholmsk) og er 100% lammeuld. Prøv at gå ind på hjemmesiden eller hendes blog. Der er mange fine ting :O)

Det var vidst nok Bornholm for denne gang.

God aften.

10 kommentarer:

 1. Dejlige stemningsbilleder fra den dejlige ø.

  Spændende garn, den web side må jeg ind og lurer på.

  Velkommen hjem igen.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lis. God idé at lurer lidt på den side. Den er lidt spændende :0)

   Slet
 2. Skønne billeder. Jeg har aldrig været på Bornholm.... Det er vist en skam:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt en skam. Det var 4. Gang jeg besøgte øen. Men men men det er jo også lidt peberet at komme der til, og de ved også hvad det koster at leje et sommerhus.

   Slet
 3. Ihhh jeg skal derover på torsdag. Skal på højskole som ligger lige ved siden af Ekkodalen. Jeg elsker bare Bornholm så fik helt nervøs/spændt mave af dine fine billeder :-)

  SvarSlet
 4. Jeg kunne også godt ha' brugt mindst en uge mere :0) Bornholm er en dejlig ø. Du må have et rigtig godt ophold der over.

  SvarSlet
 5. Lyder til at have været en dejlig tur. Jeg har aldrig været på Bornholm, måske jeg skulle se om jeg kunne lokke med Fotografen da der ingen ferieplaner er endnu :O)

  Tæpper igen, jeg kan se at jeg selv snart må komme i gang med de mormor firkanter ;O)

  SvarSlet
 6. Tak for et dejligt gensyn med Bornholm :-)
  Vi var derovre på ferie sidste år for første gang men bestemt ikke sidste :-)

  SvarSlet
 7. Hej Randi, vi har også lige været en tur på Bornholm (midt maj).
  Og Jons kapel er ikke for tykke lårbasser. I tog da ikke den tovbane ved opal-søen !!....fy og føj man tror det er løgn at der er så store klipper her i danmark. Den nye garnbutik i Rønne var jeg også lige forbi....den er super hyggelig sådan en skulle vi også have her på fyn :o) Vi fik en billig ferie på Bornholm, for i maj er det rigtig billigt. Boede i nye luksus hytter i Gudhjem, 3300 for færgen + 5 nætter i hytten for 4 personer. ...

  SvarSlet
 8. Det var godt nok billigt. Det må huskes til en anden god gang. :0) Det var kun yngste, der var den modige med turen over opalsøen. Jeg skulle ikke nyde noget. Vandet ville jo forsvinde fra søen, når jeg landede. Det ville jo slet ikke gå. He he

  SvarSlet

Jeg vil blive rigtig glad for en lille kommentar i ny og næ:0)