søndag den 27. marts 2011

Endnu et hæklet sennepsglas

De glas jeg viste for et stykke tid siden, er et mønster fra Stof og stil, og det er snart flere år siden, jeg lavede de første glas til dekoration derude. Jeg har lavet endnu et betræk til et sennepsglas eller lignende. Og denne gang med opskrift

Opskrift: Hækl 6 luftmasker som lukkes til en ring med 1 kædemask i 1. luftmaske

 • 1.omg.: 3 luftmasker, 15 stangmasker. Slut omgangen med 1 kædemask i 3 luftmaske. .

 • 2.omg.: 3 luftmasker og 1 stangmaske i samme maske(1. hjørne), *3 stangmasker. I næste maske hækles 2 stangmasker, 2 luftmasker, 2 stangmasker som danner et hjørne* Gentages 2 gange fra * til *. 3 stangmasker, 2 stangmasker i næste maske. Saml omg med en halvstangmaske i 3 luftmaske. .

 • 3.omg.: 3 luftmasker, 1 stangmaske omkring den halvestangmaske fra 2.omg., *7 luftmasker, Hækl 2 stangmasker, 2 luftmasker og 2 stangmasker i buen i hjørnet* Gentages 2 gange fra * til*, 7 luftmasker, 2 stangmasker i samme maske som de 3 luftmasker i starten af omg. Saml omg. med en halvstangmaske i 3. luftmaske. .

 • 4.omg.: 3 luftmasker, 1 stangmaske omkring den halvestangmaske fra 3. omg., 1 stang maske i næste 2 masker, *7 luftmasker, 1 stangmaske i hver af de næste 4 masker, i hjørnebuen hækles 2 stangmasker, 2 luftmasker, 2 stangmasker* Gentages 2 gange fra * til *, 7 luftmasker, 1 stangmaske i de næste 2 masker, 2 stangmasker i samme maske som de 3 luftmasker i starten af omg. Saml omg. med 1 halvstangmaske. .

 • 5.omg.: 3 luftmasker, 1 stangmaske omkring den halvestangmaske fra omg. 4, 1 stangmaske i de næste 4 masker, *3 luftmasker, en stangmaske omkring luftmaskerækkerne fra 3. og 4. omg, 1 stangmaske i de næste 4 masker, i hjørnebuen hækles 2 stangmasker, 2 luftmasker, 2 stangmasker* Gentages 2 gange fra * til *, 1 stangmaske i de næste 4 masker, 3 luft masker, 1 stangmaske omkring luftnaskerækkerne fra 3. og 4. omg, 2 stangmasker i samme maske som de 3 luftmasker i starten. Saml omg. med 1 halvstangmaske. .

 • 6.omg.: 3 luftmasker, 1 stangmaske omkring den halvestangmaske fra 5.omg, 1 stangmaske i de næste 6 masker, *3 stangmasker omkring de 3 luftmasker fra 5.omg, 1 stangmaske i den næste maske, 3 stangmasker omkring de næste 3 luftmasker, i hjørnebuen hækles 2 stangmasker, 2 luftmasker, 2 stangmasker* Gentages 3 gange.
Saml omg med 1 kædemaske. Luk og bryd garnet. På mit glas har jeg brugt 3 firkanter, men det afhænger lidt af hæklefasthed, garn og glassets størrelse. . . .


Sådan så mit glas med lys i ud i går, da vi slukkede for alt vores lys fra 20.30 til 21.30.


Hvad med dig.....? Slukkede du også?9 kommentarer:

 1. Ja, jeg slukkede også lyset...Tak for opskrift til sennepsglaslysestagen...Hav en god dag!

  SvarSlet
 2. De er altså bare så søde de glas, når jeg flytter butikken har jeg en plan, hvor der indgår rigtig mange af dem :-)Tak for denne opskrift, den havde jeg ikke

  SvarSlet
 3. Det er en rigtig sød ide,tak for den.

  SvarSlet
 4. Nej jeg slukkede ikke .
  Tak for opskriften til lysestagen.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Superlaekker!! Helt i min stil :o) Jeg har lige haeklet ferdigt mit arbejde, så jeg skal måske lave nogen af de der fine lyseholdere.

  Håber du har det godt Randi. Hvis jeg kommer forbi en dag, så lover jeg at kigge in til dig ;o)
  Knus og rigtigt god dag!
  Ulrika

  SvarSlet
 6. En fantastisk ide. Tak for opskriften.

  SvarSlet
 7. Takk for flott oppskrift ღ dette må prøves:)

  SvarSlet
 8. Super søde, og tusind tak for opskriften, du kan jo bare det der ;-)

  Kram

  SvarSlet
 9. Denne fikk jeg lyst til å prøve, men akkurat nå er jeg inne på bloggen din for å se på oppskriften på de små hønene:-) Det er så mye jeg har lyst til å prøve! God helg ønskes fra Siri:-)

  SvarSlet

Jeg vil blive rigtig glad for en lille kommentar i ny og næ:0)