Det har været en hyggelig dag med gæster. Vi var 15 mand (og så var vi ikke engang fuldtallig) til varm kakao, fødseldags-/danskvands boller, brunsviger (vi bor jo på fyn) og lagkage.
Fødselsdags-/danskvands boller:
1 pk. gær
3 spsk. sukker
700 gr mel evt. Kornkammert
1/4 tsk. salt
1 danskvand (2,5dl)
1 æg
1 dl. olie
Gær tilsættes sukker og salt og opløses. Æg og olie kommes i. Derefter tilsættes danskvanden. Mel tilsættes og der æltes godt. Melmængden kan variere lidt. Dejen hæver i ca. ½ time. Bollerne formes og hæver igen i 15 min. Pensles med mælk.
Bages ved 220 gr. i 10-15 min. Opskriften giver ca. 20 boller
Det er simpelthen nogle fantastiske boller.
Velbekomme
TILLYKKE med manden... uhm, brunsviger ;-)
SvarSletTillykke med manden.
SvarSletSå lige at du har noget med køer. Havde jeg vist det så havde der været flere køer i. Nå ja det må blive en anden gang. Var så spændt på om jeg var nødt til at sende en ny gave, for tænk hvis de var smadret ved ankomst.
Knus.
Hej Randi
SvarSletJeg har lige bagt dine boller idag. De er super gode. God krumme. Nam med smør og ost.
Kh. Lis
Hej Randi.
SvarSletNu har jeg tilfældigvis haft æren af at smage brunsvigeren - er det muligt at du kunne overtale eksperten at dele opskriften - den er helt genial!
Jeg glæder mig allerede til den næste fødselsdag - bl.a. pga. brunsvigeren. :-)
Knus fra Louise